Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing: Mohammed ﷺ | Een Boodschapper Van Vrede

29 november, 2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Gratis

“He was the only man in history who was supremely successful on both the religious and secular levels”, schrijft Michael H. Hart over Profeet Mohammed (vzmh) in zijn boek “The 100, a Ranking of the Most Influential Persons in History”. Een boek waarin hij de Profeet de eerste plaats op de ranglijst geeft. Toch bestaan vandaag de dag nog vele misvattingen omtrent zijn leven. In dit kader organiseert de Ahmadiyya Moslim Studentenvereniging een informatieve en interactieve lezing op donderdag 16 november aan Utrecht Universiteit. De lezing heeft zowel een inleidend als een verdiepend karakter, waardoor het toegankelijk is voor het brede publiek en dient om bruggen te bouwen tussen studenten van verschillende religieuze of niet-religieuze achtergronden.

 

Gastsprekers:

Prof. Dr. Christian Lange

Prof. dr. Christian Lange is hoogleraar Arabische en Islamitische Studies aan Universiteit Utrecht. Hij behoort internationaal tot de meest vooraanstaande onderzoekers van een nieuwe generatie islamwetenschappers. Na zijn promotie in Harvard was hij docent Islamologie op Harvard University en Edinburgh University. Zwaartepunt in zijn onderzoek zijn de grote thema’s in de islamwetenschappen zoals rechtstheorieën (o.a. straf) en voorstellingen van het hiernamaals. Naast de ‘klassieke’ tekstuele aanpak maakt hij gebruik van methodes uit de religiewetenschap, culturele antropologie en filosofie. Door zijn omvangrijke internationale netwerk is hij in staat perspectieven uit andere wetenschapsculturen in beleidsdiscussies in te brengen.

 

Dhr. Abdulhaq Compier (MD)

Dhr. Abdulhaq Compier (1974) is psychiater, grafisch ontwerper, historisch onderzoeker en schrijver. Na het behalen van zijn Gymnasium diploma in 1993 studeerde hij grafisch ontwerpen aan de Willem de Kooning Academie gevolgd door Theorie en Design aan de Jan van Eyck Academie te Maastricht. Na een persoonlijke ontmoeting in 1997 verdiepte hij zich enkele jaren lang in de aanspraak van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Om de Islam goed te leren kennen studeerde hij 2 jaar Perzisch en Arabisch aan de Universiteit Leiden. In februari 2001 bekeerde hij zich tot de Islam en sloot zich aan bij de Ahmadiyya Mosim Gemeenschap. Als gevolg van zijn bekering veranderde zijn visie op hoe hij invulling wilde geven aan zijn leven. Hij besloot om arts te worden om dichter bij de mens te kunnen staan. De psyche fascineerde hem het meest van de verschillende medische specialismen en dit jaar voltooide hij zijn specialisatie als psychiater. Hij was van 2001 tot 2011 redacteur van het tijdschrift Al-Islaam. Daarnaast publiceerde hij als historisch onderzoeker bij onder meer de universiteit van Cambridge en Exeter over de invloed van de Islam op de Europese beschaving. Als schrijver droeg hij bij aan de discussies over de Islam en de multiculturele samenleving in vrijwel alle nationale dagbladen.

 

Datum: donderdag 16 november

Locatie: Marinus Ruppertgebouw | Zaal A | Leuvenlaan 21, 3584 CE Utrecht

Inloop: 19:00 | Start: 19:30 | Eind: 21:00

Entree: Gratis

Gegevens

Datum:
29 november, 2017
Tijd:
7:00 pm - 9:00 pm
Kosten:
Gratis
Website:
http://mohammed.eventbrite.nl

Locatie

Utrecht Universiteit
Leuvenlaan 21
Utrecht, 3584CE Nederland
+ Google Maps